سنسور چشمی

مهم ترین سیستم دزدگیر اماکن سنسور چشمی است. بدن موجودات زنده به دلیل وجود حرارت از خود اشعه مادون قرمز ساطع می کند. سنسور چشمی بر اساس امواج مادون قرمز فعالیت می کند. در درون سنسور چشمی یک المان تشخیص حرکت RIP قرار دارد که امواج مادون قرمز را در یافت می کند و همان طور که در مورد سنسور ها گفته شد بلا فاصله مقاومت آن بالا رفته و مدار داخل چشمی را قطع می کند. این واکنش بلا فاصله به تابلو کنترل اطلاع داده می شود و آژیر به صدا در می آید.
 
با یادگیری مهارت نصب دزدگیر اماکن کسب و کار خودت رو راه اندازی کن

نصب دزدگیر اماکن

سنسور چشمی از نظر شکل ظاهری از چندین قسمت تشکیل شده است :
1- پایه 
2- بدنه 
3- فیبر شفاف 
4- نشانگر LED 
5- در پوش
سنسور چشمی
سنسور چشمی

 

پایه سنسور از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده است بنابراین قابلیت حرکت دارد و باید پس از نصب آن را تنظیم نمود . بدنه و درپوش بر روی یکدیگر قرار دارند . برای دستیابی به قسمت های داخلی سنسور باید در پوش آن را باز کنیم .
در وسط سنسور فیبر شفاف قرار دارد که در زیر آن سنسور مادون قرمز قرار گرفته است . امواج مادون قرمز از فيبر شفاف می گذرد . اندازه فیبر شفاف به گونه ای طراحی شده است که میزان زاویه دید سنسور را تعیین می نماید . هر سنسور دارای یک محدوده دید است اما به طور کلی محدوده دید این نوع سنسورها در حالت نرمال در حدود ۱۱۰ درجه و فاصله دید حداکثر ۱۰ متر است .. نشانگر LED موجود روی سنسور در حالت عادی خاموش است
بصورت مقطعی در فواصل منظم خاموش و روشن می شود . زمانی که سنسور امواج مادون قرمز را دریافت کند بلافاصله روشن می شود سوییچ بدنه یا شاسی ( Tamper ) روی برد الکترونیکی درون سنسور در واقع یک کلید فشاری است که در حالت معمولی به صورت بسته قرار دارد . این سوییچ طوری در سنسور چشمی مستقر است که اگر درپوش روی سنسور به هر نحوی توسط سارق باز شود مدار NC متصل به ترمینال های Tamper ) باز می شود و تشخیص خطر به مرکز کنترل ارسال می گردد .
در داخل سنسور چشمی ترمینال هایی جهت نصب آن توسط کابل به مرکز کنترل قرار دارد . برای این کار باید کاور روی سنسور را برداشته تا به این ترمینال ها دسترسی پیدا نماییم .
در داخل سنسور چشمی شش ترمینال وجود دارد که هر کدام وظيفه خاصی را به عهده دارند :
– ترمینال آلارم
– ترمینال تغذیه مثبت و منفی
– ترمینال Tamper
کنتاکت نوع N.O  ترمینال سنسور چشمی ولتاژ تغذیه یا ورودی سنسور از سمت مرکز کنترل تامین می شود . این ولتاژ ۱۲ ولت DC است و دارای قطب مثبت و منفی – است که در هنگام نصب باید رعایت شود . برق ورودی سنسور چشمی از ترمینال AUX مرکز کنترل دریافت می شود . رله موجود در سنسور چشمی دارای چندین N.C و کنتاکت نوع N.O است .
در چشمی کنتاکت N.C کاربرد دارد و به ترمینال آلارم متصل است . در نتیجه ترمینال آلارم در حالت عادی به صورت بسته است . در صورت تحریک سنسور درون چشمی یک ولتاژ ایجاد می کند که رله را تحریک می نماید و باعث قطع شدن اتصال مربوط به ترمینال آلارم میشود . در نهایت اتصال ترمینال مرکز کنترل نیز قطع می شود و سرور از خود واکنش نشان میدهد .
محدوده دید چشمی در حالت نرمال در حدود ۱۱۰ درجه و برد ۱۰ متر است . محل نصب سنسور چشمی باید طوری باشد که سوژه نسبت به سنسور در خط افق قرار گیرد به همین علت محل نصب آن باید در کناره های درب و یا محل ورود و خروج باشد ، این امر باید با توجه به زاویه دید و محدوده برد سنسور چشمی صورت پذیرد .

منبع:

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *