whats is a modem

در جهان امروز، زندگی همه ما به وابسته اینترنت است. حتما این جمله را بار ها بعد از تلاش برای وصل شدن به اینترنت شنیده اید  «برای اتصال به اینترنت باید یک مودم تهیه کنید«.

این روزها اینترنت در همه جا فراگیر شده است. ما برای انجام بسیاری از کارهای روزمره مان نیازمند اینرنت هستیم و بدون دسترسی به اینترنت انجام کار ها یا به مشکل برمیخورد و یا بسیار وقت گیر تر و هزینه بر تر خواهند شد. امروزه داشتن اینترنت لازمه ی زندگی امروزه بشر است. دسترسی اینترنت نیز روز به روز راحت تر، سریع تر و بدون دردسر تر شده است.

بعد از اینترنت‌های Dial Up که صدای وصل شدن‌ آنها بسیار خاطره انگیز است ، مودم‌ها ساخته شدن تا وسیله ‌ی ارتباطی بین کاربران و شرکت‌های ارائه‌ دهنده‌ی اینترنت (ISP) باشن.

در ادامه  میخواهیم با مودم و کاربرد های آن بیشتر آشنا شویم.

 

مودم چیست؟

قبل از پاسخ به این سوال بد نیست بیشتر با واژه MoDem آشنا شویم.

مودم خلاصه‌ شده ی دو واژه ی  به معنی  Modulator/Demodulator (سوارکننده-پیاده کننده) است وکلمه MoDem بر گرفته از ابتدای این دو کلمه میباشد.در واقع مودم یک دستگاه سخت افزاری است که وظیفه‌اش تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به آنالوگ و بالعکس است . معمولا از یک مودم برای ارسال داده‌های دیجیتال از طریق خط تلفن استفاده می‌شود.

 

کاربرد مودم چیست؟

 

در واقع وظیفه مودم تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به آنالوگ وعکس آن است.

بخش مدولاتور (Modulator) در مودم اطلاعات دیجیتال خروجی از یک کامپیوتر (صداهای قابل شنود) را به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌سازد تا امکان ارسال آنها از طریق خط تلفن،  DSL یا کابل به وجود آید. بخش دمدولاتور (Demodulator) در مودم، سیگنال‌های ورودی آنالوگ را به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کند تا توسط کامپیوتر قابل استفاده باشد.

در واقع مودم کامپیوترها و روترها را قادر به ارسال و دریافت اطلاعات، از شبکه‌ای مانند اینترنت می‌کند.

مودم‌ها به دو دسته‌ ی داخلی و خارجی تقسیم میشوند. مودم‌های داخلی در قسمتی از سخت‌افزار دستگاه‌های شما مثل موبایل و لپ‌تاپ قرار گرفته اند. موبایل شما دارای یک مودم داخلی است که اتصال اینترنت به اپراتورهای موبایل مثل ایرانسل و همراه اول رو فراهم می کند. اما مودم‌های خارجی دستگاه‌های مستقلی هستن که اینترنت رو برای دستگاه‌های دیگه فراهم می‌کنن.

 

انواع مودم ها عبارتند از:

  1. مودم خارجی
  2. مودم داخلی
  3. پی سی کارد

 

که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشویم:

  1. مودم خارجی:

مودم خارجی، دستگاهی است که به صورت مستقل، باعث برقراری اتصال سیستم‌ها به اینترنت می‌شود.

مودم‌های خارجی دارای ویژگی‌های مختلفی از جمله  نصب و راه اندازی راحت تر به دلیل مستقل بودن، منبع تغذیه مجزا، اتصال به وسیله کابل یا شبکه وایرلس wifi) (  و امکانات دیگر بسیار  حائز اهمیت هستند.

 

  1. مودم های داخلی:

مودم های داخلی همانطور که از نامش پیداست داخل دیوایس های شما از جمله تلفن های همراه کیس و لپ تاپ شما قرار میگیرند. این مودم به صورت یک تراشه جداگانه و یکپارچه، در قسمت های تعبیه شده روی مادر برد قرار میگیرند. اکثر این تراشه ها از ابتدا روی دیوایس های شما نصب است.

یکی از مشکل که مودم های داخلی دارند برای دسترسی به آنها باید حتما دیوایش شما باز شود.

  1. مودم های پی سی کارد  PC-Card

مودم‌های PC Card ترکیبی از مودم‌های داخلی و خارجی هستند.این نوع از مودم‌ها که برای استفاده در لپ تاپ‌ها طراحی شده‌ بودنداین کارت ها ابعادی به اندازه یک کارت بانکی داشتند و درون اسلات PC Card موجود درلپ تاپ ها جای میگرفتند مزیت این کارت این بود که هنگام نیازی به مودم نداشتید میتوانستید بدون اینکه دیوایس خود را باز کنید، آن را جدا کنید.

 

 

 

برای آشنایی با انواع دیگری از مودم ها منتظر مقاله بعدی ما باشید

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *