سنسور ولتاژ

این مدخل ولتاژ مورد قطعاتی است که برای نظارت بر ولتاژ به صورت نامحدود به کار می روند. این قطعه یک قطعه ی تست نیست . مانند مولتی متر ها یا تست متر ها .

کاربرد

سنسور ولتاژ پتانسیل الکتریکی بین دو نقطه در مدار را اندازه گیری می کند و یا ولتاژی که توسط منبع ارائه می شود و داده را بر حسب ولت یا کسری از ولت ارائه می کند . این قطعه نباید با مبدل آنالوگ به دیجیتال اشتباه گرفته شود ، که یک سنسور نیست ، بلکه می تواند خروجی ولتار یک سنسور را با دیجیتالی سازی پردازش کند . اطلاعات بیشتر در مورد تبدیل آنالوگ به دیجیتال در ضمیمة موجود است . ضمیمه ی A را ببینید .

موارد استفاده

اندازه گیری ولتاژ در کنار تمام انواع منابع تغذیه بسیار مهم است ، که عملکرد آن ها تصدیق شود . همچنین می توان از یک ولت متر برای نشان دادن خروجی انواع مختلف سنسور های آنالوگ که خروجی ولتاژ دارند استفاده کرد .
یک نمایشگر گرافیکی در تجهیزات صوتی برای نمایش سطح سیگنال می تواند مورد استفاده قرار بگیرد که با ولتاژ نسبت دارد .

ولت متر

ولت متر به صورت یک قطعه ی مستقل باسرهایی برای تست مدار به فروش می رسد و معمولا آن را تست متر می نامند ، عملکرد آن در داخل مولتی متر قرار داده شده است . تست متر ها و مولتی متر ها خارج از بازه ی این دانشنامه هستند .
ولتمتر برای نصب دائمی در یک دستگاه و یا نمونه ی اولیه می باشد که نوعی پنل متر می باشد که در اینجا توضیح داده شده است
یک پنل متر قدیمی آنالوگ در شکل زیر آمده است .

یک ولت متر قدیمی آنالوگ

چهار بازه بر روی چرخنده مطابق با ترمینال های ورودی مختلف در پشت دستگاه است . بازه هایی که به صورت غیر برابر تقسیم شده اند یک روش ساده برای جبران واکنش غیر خطی حرکت مکانیکی در داخل دستگاه است .
ولت متر ها آنالوگ مدرن هنوز هم در حال تولید هستند و ممکن است نسبت به معادل دیجیتالی خود ارزان تر باشند . با این همه ، ولت متر اجازه می دهد بازهی مقادير وسیعی به صورت آسان تر مشاهده شود ، ولت متری که در شکل زیر می بینیم به صورت یک تستر باتری ارزان قیمت به فروش می رسد ، که ولتاژ بین ۴VDC تا ۱۳۷DC را با دقت دو رقم دسیمال اندازه گیری می کند . این قطعه نیازمند منبع تغذیه ی جداگانه نیست .

 

یک ولت متر دیجیتال متصل به پنل

برخی اوقات تعداد ارقام ولت متر با انتهای نیم مشخص می شود . مانند 3,5 یا 3 و 1,2 این یعنی مهم ترین رقم ( چپ ترین ) می تواند با ۱ باشد یا خاموش . رقم نیمه ی اضافه ممكن است مهم به نظر نرسد و اما بازهی مقادیری که قابل مشاهده است را دو برابر می کند . برای مثال ، یک نمایشگر ۲ رقمی می تواند تا ۱۰۰ را نشان دهد ، از ۰ تا ۹۹ یک نمایشگر 2-2 , 1 می تواند ۲۰۰ عدد را نشان دهد ، از ۰ تا ۱۹۹ .

نماد شماتیک

ولتمتر را می توان به صورت شماتیک با حرف ۷ در داخل یک دایره نشان داد ، همان طور که در شكل زیر می بینیم .
ولت متر را می توان به این صورت شماتیک نشان داد.

ولت متر را می توان به این صورت شماتیک نشان داد.

اتصال ولت متر

دو روش برای استفاده از ولت متر در یک مدار در شکل زیر آمده است ، که در آن بار می تواند یک قطعه ، دستگاه و یا قطعه ای که دارای مقاومت الکتریکی است باشد

دو حالت برای قرار گیری ولت متر در یک مدار

دو حالت برای قرار گیری ولت متر در یک مدار

در سمت چپ تصویر ، یک ولت متر را می توان به صورت مستقیم به منبع تغذیه متصل کرد ، زیرا مقاومت داخلی ولت متر بالا می باشد و جریان بسیار کمی خواهد کشید . در این پیکربندی ، ولت متر ولتاژ منبع را هنگامی که بدون بار است اندازه گیری می کند ،
در سمت راست ، ولت متر می تواند افت ولتاژ دو سر بار را اندازه گیری کند و یا می تواند ولتاژ دو سر قطعه و یا تعدادی قطعات را که مجموعه ای از بار ها هستند اندازه گیری کند .
یک عیبی که در بین ولت مترها دیجیتال و آنالوگ وجود دارد این است که معمولا بین AC و DC نمی توان آن ها را به جای هم به کار برد .
 
 
 

عملکرد

یک ولت متر آنالوگ معمولا دارای یک مقاومت داخلی بالا با مقدار ثابت است و آمپر سنج نیز جریان عبوری از آن را اندازه می گیرد .
جریانی که از آمپر سنج عبور میکند به ولتاژ تبدیل می شود .
فرض کنید که R مقدار مقاومت ثابت ، 0 افت ولتاژ دو سر مقاومت و انیز جریان عبوری از آن باشد . از قانون اهم داریم :
U = I x R
این فرمول نشان می دهد که اگر مقاومت ثابت باشد ، ولتاژ به  نسبت جریان متغیر خواهد بود . پس می توان مقدار آن را محاسبه کرد .

منبع:

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *